Бившият защитник на Челси Алекс коментира напрежението по оста Андре Вилаш-Боаш - Франк Лампард, както и уволнението на португалеца. Алекс премина през зимата във френския Пари Сен Жермен.

"Андре не е този тип човек, който говори много. Той е по-затворен. Просто си е такъв. Видях няколко коментара по адрес на Лампард и смятам, че той заслужава повече уважение. Вярно е, че футболистът знае, че понякога ще остава на резервната скамейка, особено в определена възраст. Не в това е проблемът. Лампард е част от историята на този клуб, той е тук повече от 10 години. Франк заслужава да получи обяснение от мениджъра. Заслужава малко уважение за всичко, което е направил за Челси", заяви Алекс.

Бразилецът не е съгласен с твърдението, че по-опитните играчи в тима не са одобрявали Вилаш-Боаш и са го саботирали.

"Ако се вгледате по-внимателно, Джон Тери и Ашли Коул винаги играеха, а Дидие Дрогба и Фернандо Торес имаха много шансове за изява. Ние, футболистите често обвиняваме треньора, когато нещата не вървят. Но понякога нещата не се получават заради липса на късмет или недобра форма. Когато няма резултати, този, който плаща е треньорът. Андре е специалист с големи качества. Челси е голям клуб, където има невероятно напрежение да се спечели Шампионската лига. Не може да се каже, че то рефлектира върху играчите, но определено се отразява върху работата на играчите. Не забравяйте, че Шампионската лига е турнир, който се печели трудно", завърши Алекс.