Герой на позитивната рубрика „Вярваме в доброто“ по bTV този четвъртък е 36-годишният Даниел, който става доброволец в сиропиталище в Африка. Водещата Лиляна Боянова разказва вдъхновяващата история на българина, който изоставя живота си в България, за да помага в дом за деца.

Даниел е банков служител, но голямата му мечта е Африка и да бъде доброволец там. Успява да я сбъдне и заминава за пет седмици през март 2017 г. Там той помага в грижите за децата, в грижите за дома, дава пари за ремонт на кухнята, както и за храна. Лиляна Боянова разказва за мотивите на Даниел да замине и как след завръщането си в България продължава благородната си мисия.

„Вярваме в доброто" е специален проект на bTV Новините, който показва на зрителите онези новини за геройство и доброта, които често остават в сянката на актуалните събития и злободневни новини. Героите на водещата Лиляна Боянова са на пръв поглед обикновени хора от България и света, които обаче извършват необикновени подвизи, без да очакват отплата и признание.

„Вярваме в доброто“ вече има и Фейсбук страница, на която Лиляна Боянова приема сигнали за историите на (не)обикновени герои, които правят света по-добър.