Повече от 20 години Светла Лесова катери корпоративната стълба на някои от най-големите световни брандове. По пътя налага продукти, завладява пазари на три континента и става майка цели три пъти. Именно децата са нейната мотивация един ден да напусне сигурната работа и да стане предприемач.

- Кои са Вашите три златни правила за постигане на успех?

  • Прави това, в което истински вярваш. Тогава намираш сили и енергия да продължаваш напред, независимо от трудностите. Вярата и ентусиазмът създават положителен заряд около теб и това е видимо и за хората, с които работиш – екип, колеги, партньори и клиенти. По този начин намираш съмишленици, последователи и това помага за осъществяване на твоите цели и постигане на успех.
  • Не спирай да опитваш. Дори когато е трудно, дори когато се опитват да те разубеждават, че е пълна лудост. Ако си убеден, че това е посоката, просто не се отказвай. Можеш да смениш пътеката, по която да минеш, но не сменяй посоката.
  • Продължавай да се развиваш и учиш… бъди смел. Никога няма подходящо време, за да се започне нещо ново – да се захванеш с ново начинание, да започнеш да учиш нещо ново, да започнеш да спортуваш. Но аз вярвам, че за да прогресираш и да постигаш успехи, трябва просто да направиш първата стъпка или пък направо да се гмурнеш в дълбокото. Вярвам, че точно в моментите, когато не си напълно готов да действаш, но все пак направиш първите крачки, именно тогава се случва „магията“ и задвижваш механизмите на успеха.

- Коя е най-значимата грешка, която сте допускали по пътя към успеха?

Всички мои грешни постъпки и решения съм ги взимала или когато съм в състояние на импулсивна емоция и прибързано отсъждам или когато искам нещата да се случат сега, на момента и по моя начин, без да имам търпението да обмисля и да чуя.

- Кой е най-мъдрият съвет, който сте получавали?

Когато се движиш нагоре по пътя на успеха, върви с мисълта, че може да се наложи да се върнеш по същия път. Този съвет получих още в началото на професионалната ми кариера от човек, който вече беше постигнал много в бизнеса. Опитвам се винаги да мисля каква следа оставям по пътя и да не забравям, че всичко в този свят е относително и преходно.

- Кое свое решение определяте като най-трудно?

Работата с хора ми доставя най-голямо удоволствие. Може би именно затова и най-трудните моменти за мен са, когато трябва да се разделя с член на екипа. Никога не свикнах с това.

- Какво ново научихте в работата си тази година?

Научих се да живея в непредсказуемост, да бъда адаптивна повече от всякога и устойчива на заобикалящото ме. Осъзнаването на факта, че нищо не е постоянно и всичко е преходно, ми помогна да превърна обстоятелствата във възможност.