Платформите за търсене на работа и кариерно развитие надграждат проучването си сред българските студенти. Този път допитването е насочено към бизнеса в България под надслов „Искаме да чуем вас – българските работодатели“.

За никого не е тайна, че определени отрасли у нас изпитват силни затруднения с намирането на подготвен и обучен персонал, а в други има значителна конкуренция между специалистите. Иновативните платформи обединяват сили, за да направят цялостно проучване в две посоки, което да е полезно както за българските студенти в страната и чужбина, така и за българските работодатели.

Крайната цел на двете проучвания е да подобри съответствието между търсене и предлагане на пазара на труда, между нуждите на компаниите у нас и очакванията на студентите. Към социологическото изследване  се присъединяват Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Сдружение ДНК. Организациите са съпричастни към общата мисия за подобряване на бизнес средата и кариерния климат у нас.

Анкетата е достъпна тук: http://b2bsurvey.nploy.net и ще бъде активна до 10.12.2021г. Попълването и отнема около 7 минути, а всички компании, които участват в проучването, ще получат пълните резултати от двете изследвания, както и награди от организаторите, които може да видите тук: http://b2bsurvey.nploy.net

Организаторите имат амбицията да направят сериозен анализ на резултатите, които да послужат за ясно дефиниране на нуждите и на двете страни – компании и кандидати. Ето какво споделят от екипа на Bulgaria wants you: „Ние сме мостът, който свързва хората, търсещи работа с отговорните компании в България. Това мащабно проучване е повече от логично продължение на нашата мисия и с него се надяваме да положим основите на диалог между работодателите и техните бъдещи служители. Вярваме, че резултатите ще дадат своя принос към развитието на пазара на труда у нас.“