Журналистът Георги Тошев и икономистът Николай Василев ще бъдат част от лекторите на предстоящите събития „Живот и кариера-защо в България?“. Те са две и ще се състоят 15 януари в Международен конгресен център в Бургас, както и на 16 януари в Международен Панаир Пловдив.

Снимка: Bulgaria Wants You

Другите лектори също вече са официално обявени. Сред тези в Бургас са предприемачите Андрей Давчев, Геновева Христова, Дарин Маджаров, Иван Георгиев и Евгени Борисов от Pontica Solutions. На събитието в Пловдив ще се включи и икономистът Николай Василев, както и собственикът на IT компания и участник в последния сезон на „Фермата“ – Стефан Григоров. Георги Тошев ще присъства и в двата града, а темата на лекцията му ще бъде – „За каква България мечтаят българите по света?“.

По традиция събитието „Живот и кариера-защо в България“ ще бъде открито от основателите на платформата Bulgaria wants you –Иван Христов и Андрей Арнаудов. „Целта на събитията е да мотивира присъстващите да се развиват у нас и да ги запознае с възможностите за работа, които компаниите в България предоставят. Посетителите ще имат възможност да получат безценни съвети от професионалния и житейски опит на реализирани предприемачи и бизнес лидери.

Снимка: Bulgaria Wants You

Посланието към всички в залата ще бъде едно – „Намери причина да останеш“. Когато говорим за успех, често виждаме само бляскавата му страна. Зад всеки успех обаче стои неизмеримо количество труд, а и доста често множество провалени опити. Ела и чуй за нелекия път към успеха, свързан с личните ни провалени начинания с Иван.“ – разказа Андрей Арнаудов. 

Снимка: Bulgaria Wants You

В рамките на 5 часа, освен вдъхновяващи истории на успеха, посетителите ще могат и лично да се запознаят с потенциални бъдещи работодатели. Със свои щандове ще присъстват 38 от най-отговорните компании в страна. Събитията са подкрепени от Асоциацията на индустриалният капитал в България, а bTV Media Group е ексклузивен медиен партньор. Достъпът до форума е напълно безплатен, но изисква предварителна регистрация на www.bulgariawantsyou.com .