Официално от  01 юни 2022г. Bulgaria Wants You ще предлага конкретни обяви за работа, към които ще се осигурява бонус извън заплатата от минимум 10 000лв. Той ще бъде изплащан директно от работодателя към служителя при сключване на трудов договор, ако той се върне да работи обратно в страната.

ДНКартата всъщност представлява гарант за бонус за определени работни позиции, който дадена компания е готова да даде на квалифицирани специалисти с опит, натрупан в чужбина.

Това е стандартна практика в корпоративния свят, която искаме да разпространим и популяризираме като стимул за привличане на безценен човешки потенциал. Българите в чужбина имат нужда от сериозна заявка, а ние заедно с българските отговорни работодатели сме готови да им я дадем. Всичко това е възможно и реално се случва благодарение на доверието, което ни гласуват едни от най-отговорните работодатели в България.

Желаещите да се възползват от „ДНКарта“-та ще трябва да отговарят на следните условия:

  • Да са български граждани на възраст над 18 години;
  • Да са пребивавали на територията на друга държава за период не по-кратък от 2 години;
  • Да са регистрирани потребители в платформата Bulgaria Wants You в специално създадената лендинг страница към сайта на платформата.

Имайте предвид, че работодателите, осигуряващи бонуса, ще имат право да изискат от кандидатите преди назначението, да представят комплект от документи, удостоверяващи пребиваването им на територията на друга държава, според условията на кампанията.

Още за механизма и сроковете на кампанията „ДНКарта – билет за завръщане“ :

  • Ако кандидатствате преди 01 юни по обяви за работа в bulgariawantsyou.com/jobs , кандидатурата ви няма да бъде причислена към кампанията, защото тя все още няма да бъде активна.
  • Срокът на кампанията „ДНКарта – билет за завръщане“ е от 01.юни до 01.ноември 2022 г.
  • Само след 01 юни 2022г. подадените на специална лендинг страница кандидатури по обяви обозначени със знак „ДНКарта“, ще се зачитат – т.е. направените в рамките на кампанията регистрации в сайта.
  • Ако сте се върнали от чужбина преди датата 01.06.2022г., няма да отговаряте на условията за получаване на бонуса, който анонсираме.