Димитър Маринов и Димитър Бербатов ще бъдат посланици на каузата на Bulgaria wants you на 2 април в Лондон. Тогава ще се проведе събитието „Кариера и живот – защо в България?“, което вече се превърна в най-мащабния кариерен форум за българи в чужбина.

Близо 1000 сънародници са подали своите регистрации за участие. Символичен домакин на инициативата е Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски. Достъпът до сградата на Кралското географско дружество е напълно безплатен, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата Bulgaria wants you.

Пред организаторите на форума Димитър Маринов сподели, че е емигрирал в Америка с идеята да направи известна България отвъд Океана. Ето какво още каза той:

"Моята работа е творец, който си върши работата. Аз не отидох в Америка, за да стана известен в България. Аз отидох с мисия да направя България известна в Америка. Да вървя, събирам, натрупвам и донеса обратно - това е повеля на моето верую и обещанието към самия себе си още тогава, преди да тръгна по пътя. Всеки емигрант, малко или много, е минал по същия път.  За мен обаче, този път вече има нова посока – България. Надявам се българите, които срещна в Лондон на 02 април, да се замислят за своя потенциална траектория към бъдеще в Родината си. Независимо където и да сме по света, България е само на една мисъл разстояние. Самият аз, благодарение на „Оскари-те", се появих в Родината след 20-годишно отсъствие. Оттук насетне, е въпрос на подходящо време и представени възможности. Форумът на Bulgaria Wants You в Обединеното кралство е своеобразен мост към възможното бъдеще в България."

Кариерният форум на Острова ще бъде подкрепен и от бизнеса, чиито представители ще  разказват за кариерните възможности в България на над 20 щанда. Един от тях ще бъде със специално предназначение - на него посетителите ще могат да подават сигнали за административни пречки, които затрудняват връщането им в България. Инициативата е на неправителствената организация на Иван Христов и Андрей Арнаудов – ДНК. Сдружението ще сподели щанд с Bulgaria Wants You за кариерно консултиране от HR специалист, като се ангажира да събира лични казуси с цел подкрепа за разрешаване на определени препятствия на желаещите да се върнат обратно в страната ни българи.