Пламъкът в очите е най-важното нещо при интервю за работа. Това каза в ефира на bTV Radio Димитър Караиванов, изпълнителен директор и съосновател на Kanbanize – ИТ дружество, което има за клиенти компании, които са в топ 50 по приходи в света. Той ще е един от лекторите по време на форума „Живот и кариера - защо в България“ на Bulgaria Wants You – платформа, която години наред търси начини да върне младите и образовани българи обратно в родината. Събитието ще се състои на 9 юни в София Тех Парк и е напълно безплатно след регистрация на сайта на платформата.

Ето какво още сподели Димитър Караиванов пред Тереза Захариева и bTV Radio:

„България е едно страхотно място за живот, когато човек е силен, трудолюбив и може да мечтае, защото има страшно много възможности. Много често за България се казва, че няма добра атмосфера, че държавата пречи, но истината е, че наред с това има страшно много възможности и все още ниска конкуренция. Този, който иска и се труди, ще успее в България“, споделя той.

По думите му една от стъпките към успеха е човек да се пребори със страховете си. Един от неговите такива е бил да лети със самолет. Той успява да се пребори с този страх и прелита над океана, за да отиде на бизнес среща в САЩ. Оттогава нещата за неговата фирма се променят.

Димитър Караиванов сподели и какво търси той в хората, които наема в компанията.

„Ние търсим умни хора – с енергия и пламък в очите. За мен процесът по интервюиране на хора трае около 3 секунди, а останалото е формалност. През тези 3 секунди аз поглеждам човека в очите и виждам този човек има ли пламък - иска ли да прави нещо с живота си или просто се носи по течението“, казва още предприемачът.

Форумът „Живот и кариера – защо в България“ ще се проведе на 9-ти юни в София Тех Парк.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Димитър Караиванов.