„България се променя и става по-добро място за кариера и живот“, заяви в интервю Андрей Арнаудов – съосновател на платформата Bulgaria Wants You. Според него българският бизнес, за разлика от българската държава, осъзнава, че хората са най-важното нещо, че те са най-големият капитал и най-ценният ни ресурс. Той обаче е на мнение, че до сънародниците ни в чужбина достига малко или изкривена информация за реалното качество на живот у нас. 

„На събитието на Bulgaria Wants You в Мюнхен, хората в залата, се изненадаха от нивата на заплатите в България. И когато, използвайки нашия калкулатор сравняваха заплатите си в Мюнхен със заплатите, които им предлагат българските компании съотнесени към стандарта на живот т.е. наеми, данъци, нива на такси за детски градини и училища, транспорт и т.н., се оказва, че в България стандартът вече не е толкова по-лош, отколкото на запад. Естествено в абсолютни стойности заплатите са по-ниски, но когато ги съотнесеш към стандарта на живот в България, разликата не е голяма и дори в някои сектори в България можеш да живееш по-добре.“ – допълва Арнаудов и разкрива, че след Мюнхен и Лондон следващата спирка на Bulgaria Wants You в чужбина е Виена.

„Що се отнася до дата 2 април в Лондон, това е събитие, което ние очакваме с огромно нетърпение и внимание. На Острова е една от най-големите български общности и според регистрациите залата ще бъде препълнена. Това се отнася и за компаниите, които се включват като партньори, защото интересът от тях е огромен. Това ми дава право да кажа, че събитието в Лондон ще бъде изключително по своя мащаб и успешност. Разбира се дължим благодарност за това и на лекторите, които ще бъдат част от форума. Много сме щастливи, че принц Кирил Сакскобургготски ще го открие, а Димитър Бербатов и Димитър Маринов – българи със световна известност приеха да бъдат част от лекторите в него. Ние вярваме, че всички ще останем много щастливи от това, което ще се случи в Лондон.“