На 9 октомври в Мюнхен ще се състои първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. Присъствието на „Живот и кариера – защо в България?“ е напълно безплатно, но изисква предварителнa регистрация на www.bulgariawantsyou.com.

Снимка: Bulgaria Wants You

„Няма да излъжа ако кажа, че истински се вълнувам за предстоящото събитие на Bulgaria wants you в Мюнхен. На 9 октомври ще се сбъдне една наша отдавнашна мечта, а именно да отидем при българите в чужбина. След няколко години на Световна пандемия, дойде моментът, в който ще се срещнем на живо с българските емигранти. Това е само първото от поредица планирани събития в Европа.

Снимка: Bulgaria Wants You

Те имат за цел да представят пред българска общност зад граница конкретни предложения за работа в България. На събитието „Живот и кариера – защо в България?“ ще има работодателски щандове, ще има мотивиращи лектори и най-важното – всички гости ще имат възможност да видят, че България се променя.“ –споделя Андрей Арнаудов.

Снимка: Bulgaria Wants You

Българската общност в Германия, ще може да се срещне освен с основателите на платформата - Иван Христов и Андрей Арнаудов и с президента Росен Плевнелиев, журналистът  Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска.

Снимка: Bulgaria Wants You

Освен лекторски панел, на който гостите ще разказват своите трудности по пътя към успеха, ще има и много работодателски щандове на български и немски компании. Те ще предлагат конкретни позиции за кариерно развитие в България.