Повече от емоционален се оказа форумът „Кариера и живот – защо в България?“ в Лондон за един от неговите организатори – Андрей Арнаудов. Минути след като събитието бе официално открито от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски, телевизионният водещ и продуцент се обърна с емоционални думи към всички български гости в залата.

„Днес цяла България ще се огледа като във витрина в нашата зала и посланието, което искам да чуе от тук е, че ние променяме живота си, не политиците, не дори изборите, не ЕС, не Великите сили или което и да е друго оправдание. Ние го променяме, лично ние, със собствената си инициативност и вяра и имаме право да бъдем щастливи у дома. Аз съм на тази сцена днес тук и съм изминал целия си житейски път до моите 43 години, защото вярвам, ама искрено го вярвам, от дъното на сърцето си, че ние, българите, и България отново можем да вършим велики дела!", емоционален бе Андрей Арнаудов.

Сред останалите лектори на форума са футболистът Димитър Бербатов и холивудският актьор Димитър Маринов. Събитието бе посетено от над 1200 души, които проучват възможността да се върнат да живеят и работят в България. Идеята на организаторите е да ги срещне и запознае с отговорни работодатели, които да им представят кариерните възможности за развитие у нас и свободните позиции, които предлагат.