Стара Загора е само на два часа път от летище София. Пътят до там е бърз, удобен и хубав, а вътре в града инфраструктурата се обновява и поддържа постоянно. Община Стара Загора е дом на близо 150 хиляди души и е една от най-динамично развиващите се общини в България.

В града има много малки, средни и големи предприятия, а скоро в покрайнините ще изникне чисто нова и модерна индустриална зона на име “Загоре”.

Тук безработицата е сред най-ниските в страната, а по стойност на брутния вътрешен продукт на глава от населението и средната работна заплата, старозагорци са втори след софиянци.

Местните данъци и такси пък не са повишавали нивата си от 2012 г.

Снимка: Bulgaria Wants You

След като си намериш добра работа тук, можеш да откриеш и чудесно жилище на приемлива цена, а в междублоковите пространства има достатъчно зелени площи и спортни съоръжения, а в обновения общински басейн децата ви могат да получат и първите си уроци по плуване.

В Стара Загора изобилства от големи магазини и търговски центрове, а отскоро и голям закрит зеленчуков пазар с фермерски продукти.

Снимка: Bulgaria Wants You

Тук е построена и първата опера извън столицата,а в чисто новия музей ,ще можеш да видиш експонати на 8 хиляди години, както и да се разходиш по истинска древна римска улица.

В града има цели 27 детски градини и различни по профил училища. Тук е Тракийският университет, в който има 6 различни факултета. 

Снимка: Bulgaria Wants You

Стара Загора има отличен градски транспорт, с който можеш да стигаш навсякъде и навреме, както и нови велоалеи с обща дължина от 16 км.

Снимка: Bulgaria Wants You

През почивните дни и в свободното си време, може да се насладиш на големите и красиви старозагорски паркове, като те съветваме да не пропускаш Градската градина, Аязмото, съвсем новия парк “Артилерийски” и пеещите фонтани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!