Всички познаваме Сливен като града на 100-те войводи, а жителите му и до днес пазят този дух на лидерство и желание за промяна. Благодарение на тях днес Сливен е модерен, развиващ се град, който строи мостове между уникалното му историческо наследство и нуждите на съвременния свят, за да ти предложи всичко необходимо за добър стандарт на живот.

Градът е люлка на българската индустрия от Освобождението насам и в него тече непрекъсната модернизация на местната инфраструктура, създаваща условия за растеж, инвестиции и отваряне на нови работни места. Изграждат се нови улици и булеварди, въведе се ред в паркирането, създадоха се безопасни кръстовища и осветени пешеходни пътеки.

Снимка: Bulgaria Wants You

Пример за модернизирането на града е булевард „Хаджи Димитър“. В него са съчетани пространствени архитектурни решения, които поставят основите за безопасно съжителство между пешеходци, велосипедисти и автомобили, с повдигнати кръстовища, изнесени тротоари, зарядни станции за електромобили и богато озеленяване.

За твоята безопасност се грижи денонощно видеонаблюдение, което бди и над модерното осветление и озеленяване в града.

В Сливен функционират 14 детски градини и 7 ясли, които ще те подкрепят, докато отглеждаш децата си, а за тяхното образование ще избираш между 13 общински училища и 7 професионални гимназии. Тук са позиционирани филиали на ТУ-София и Медицински университет-Варна, в които се обучават над 2300 студенти в модерни и търсени специалности.

Снимка: Bulgaria Wants You

Това е градът с най-малко фини прахови частици у нас. За да се запази тази тенденция е обновен автобусния парк на градския транспорт, който днес притежава най-висок еко клас автобуси, а предстои и закупуването на електробуси.

Снимка: Bulgaria Wants You

Обликът на града се променя непрекъснато. Санират се жилищни сгради, обновява се междублоковото пространство,  изграждат се нови паркове с детски и спортни площадки за да се почувстваш по-приятно у дома.