Варна няма нужда от представяне, но има още какво да научиш за нея. Например, че морската ни столица е с постоянно нарастващо население и много ниска престъпност.

Тук безработицата е сред най-ниските в страната, а по стойност на брутния вътрешен продукт на глава от населението и средната работна заплата, Варна се нарежда на трето място в страната. Тя е и третият по големина град, а доброто икономическо развитие се дължи на много чуждестранни инвестиции в регионалния бизнес и на високото ниво на образование.

Снимка: Bulgaria Wants You

На територията на града има 18 професионални и езикови гимназии и цели 44 начални и средни училища. Общинските детски градини и ясли са 59. Гордостта на Варна са и трите висши учебни заведения - “Икономически”, “Медицински” и “Военноморско училище”. Тук се намира най-големият археологически музей в България, в който се съхранява най-старото златно съкровище в света.

Снимка: Bulgaria Wants You

Бижуто на морската ни столица е най-красивата театрална сграда в България - Варненската опера и театър. Парковете, детските площадки и спортни съоръжения са задължителна част от инфраструктура на жилищните комплекси, а центърът е изцяло обновен. Варненското летище обслужва над 100 направления, което прави града привлекателен за близо 50 000, които са го превърнали в свой втори дом.

Варна те иска!

България също!