Бургас е най-големият град в Югоизточна България, до който може да стигнеш по суша, вода и въздух. Той е сред важните центрове за икономиката ,индустрията и туризма на България и един от най-добрите примери за динамично и бързо развиваща се община.

Тук са базирани , някои от най-големите работодатели в България, което осигурява конкурентно заплащане и възможности за професионално развитие, а безработицата е едва 4,4%.

Градът е в топ 10 на най-приятните за шофиране градове в Европа, а летището му е с най-много слънчеви дни на целия континент.

Снимка: Bulgaria Wants You

По-голямата част от улиците и булевардите на града са цялостно обновени или ремонтирани, а автопарка на общината е сред най-модерните в страната.

Градският транспорт е със спирки изградени по европейски образец и отговарят на всички критерии и нужди.

Освен с морската си градина и дългите красиви плажове , градът ще те очарова със своите велоалеи. Тук се намира и най-дългата в България - 60км ,която свързва града от край до край. Центърът е изцяло обновен и там ще намериш театър,опера и кина (включително лятно). Има достатъчно добри ясли и детски градини,за да си спокоен за децата си докато си на работа.

Снимка: Bulgaria Wants You

Бургас има 31 начални и основни училища и 17 професионални и езикови гимназии. Тук е и единственото по рода си в България специализирано училище по информатика, в което учат деца от цялата страна. Освен това има и 2 университета ,които с материалната си база се нареждат сред най-модерните в югоизточна Европа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!