На 9 октомври в Мюнхен ще се състои първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. То е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата. На него българската общност в Германия, ще може да се срещне освен с Иван Христов и Андрей Арнаудов и с други популярни и успели българи.

Сред тях са президентът Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска. Освен лекторски панел, на който гостите ще разказват своите трудности по пътя към успеха, ще има и много работодателски щандове на български и немски компании.

Те ще предлагат на място кариерно развитие в България от кампанията ДНКарта. Това са работни позиции, които предлагат финансов стимул до 10 000 лева, ако се върнеш в България и работиш за конкретна фирма. Всичко подробности за мястото на събитието може да откриете на сайта на платформата.

Основен медиен партньор е bTV Media Group и Economic.bg. Генерален партньор на събитията на Bulgaria wants you зад граница е „Асарел - Медет“ АД. Те се организират и с подкрепата на Лидл България.