Зрителски сигнали за разбития път между Своге и Бучин проход, който се ползва всеки ден от жителите на няколко населени места. Пътят не е обновяван от близо 40 г., а АПИ твърди, че вече го ремонтира.

Участъкът е като лунен пейзаж и на места движението на автомобила с обичайна безопасна скорост е невъзможно.

Снимка: bTV


„Трудно е, да. Всеки ден минаваме по него, изпочупихме си колите. Посока Бучин е най-зле, защото тук поне има останал малко асфалт”, обяснява Били Кръстанов.

Калоян Петров живее в Своге, но пътува до София почти всеки ден.

"Смешно, 6 месеца да няма абсолютно никакъв резултат. Проблемът е, че започна да се ремонтира в началото на зимата, знаейки, че в тези месеци е трудно да се правят ремонти. Работя в София и нееднократно съм използвал пътя, но след началото на този ремонт предпочитам да пътувам с 20 км/ч зад тировете на главния път за София през Искърското дефиле, отколкото да ползвам този маршрут", казва недоволният гражданин.

Според АПИ пътят вече е в ремонт.

Снимка: bTV

„Ремонтните дейности започнаха миналата година през есента и бяха спрени през зимния период заради метеорологичните условия. По предварителното задание е предвидено януари 2022 г., но една трета от дейностите са изпълнени вече, така че най-късно до края на октомври пътят ще е готов”, обяснява Румен Сачански, директор на Областно пътно управление - София.

Ремонтът ще струват 15 млн. лв.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!