Зрелищна полицейска акция се проведе тази вечер в столицата. Сапьори, снайперисти и следови кучета се включиха в операцията по залавянето на мъж, издирван от Интерпол. В продължение на часове той остана барикадиран в жилище в квартал „Люлин“.

Десетки  полицаи, снайперисти и представители на Специализирания отряд за борба с тероризма пристигат в столичния квартал „Люлин“ около 17:00 часа. Причината – установено е местонахождението на мъж, издирван от Интерпол.

„Какъв е тоя човек – не го познавам. Не знам. Не знам за какво става въпрос“, казва един от живеещите в квартала. А друг допълва, че „има много хора, които живеят под наем“ и затова хората не ги познават.

Според източници на bTV по-рано през деня въпросният мъж участва в катастрофа в София. При инцидента има ранен. А издирваният от Интерпол бяга и стига именно до апартамента в „Люлин“, където се барикадира.

В жилището е сам. Заложници няма. Полицаите обаче се съмняват, че е въоръжен. Именно това налага засиленото полицейско присъствие. На терен униформените използват и дронове и следови кучета.

Минути преди 20:00 часа въпросният мъж е задържан. „Човекът е арестуван, но към настоящия момент не мога да ви дам допълнително инфо. Има досъдебно производство“, обясни Калоян Милтенов, директор на СДВР.
За какво е издирван мъжът, засега от полицията не казват. При операцията по задържането му - пострадали няма.

„Използвахме помощта на СОБТ при задържането. Има си процедура по която това става“, допълва Калоян Милтенов.

През утрешния ден се очаква полиция и прокуратура да дадат още информация по случая.