Семейство с двама инвалиди от Сопот загуби къщата си при пожар миналия петък. При инцидента почина 41-годишната дъщеря на Радка Христова. 

61-годишната Христова се грижи сама за двете си пораснали деца - инвалиди и за внучката си, която е в първи клас. "Не знам какво да направя. Към кого да се обърна, каква помощ да търся", сподели Радка.

Мария Димитрова, координатор на проект "Независим живот" към община Сопот посочи, че тя гледа двете си деца с увреждания сама. „Едното, от които е с по-тежка форма, и внучето си в допълнение, което в момента е в първи клас. За една жена, която се грижи сама за децата и за внучето си – положението е крайно тежко", допълни тя.

Опожарената семейна къща в Сопот няма покрив в студената вечер. "Просто няма къде да се приберем”, казва Радка.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Сопот успя да намери изход за останалото без дом семейство.

"Осигурени са два апартамента – ведомствени жилища на ВМЗ – единият е в близко населено място, другият – в града. Така че потърпевшите могат да избират", обясни Деян Дойнов.

Ведомственият апартамент е само временно решение. От община Сопот приканват всеки, който желае, да помогне. "Те нямат нищо в момента. И се нуждаят от всичко – от дрехи. От храна, ако щете”, добави кметът.

Хора от Сопот събират пари и строителни материали да възстановят покрива на опожарената къща.

Ако желаете да помогнете, сметката е:

Банка ДСК

Радка Димитрова Христова

IBAN BG41STSA93000014369805

BIC STSABGSF