Зов за помощ – наш колега, операторът Цветомир Николов от Варна, се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек. Преди близо година Цецо разбира, че и двата му бъбрека не работят и единственият шанс да си върне обратно живота е трансплантацията.

Снимка: Редакторски екип

До преди година Цецо е здрав и активен 44-годишен мъж. Помогнал на много хра с репортажите си, сега той има нужда от помощ. 

„В началото на миналото лято започнах все повече да нямам сили, все повече да не ми стига въздуха. На всеки 200 метра да правя почивки. Нямах желание дори да ставам и да отивам на работа сутрин“, разказва той.

Снимка: bTV

След посещение при личния лекар прави изследвания, влиза по спешност в болница и тогава първото нещо, което чува от лекарите е, че трябва да се впише в листата на чакащите за трансплантация на бъбрек.

В болницата Цецо започва спешна хемодиализа, която продължава три пъти седмично. „Това е една поддържаща терапия, не е лечение“, казва той.

Снимка: bTV

Единственият вариант е трансплантацията и тук идва добрата новина – майка му е възможен донор. Семейството избира Турция, за да извърши операцията.

„Докато в България за миналата година има 15 трансплантации, основно от трупни донори на бъбреци, в Турция ги правят за седмица“, казва Цецо.

Снимка: bTV

За да бъде извършена операцията, са нужни 40 000 лева – сума, която е непосилна за семейството на Цецо. Затова те се обръщат с молба към всички, които могат да му помогнат.

Снимка: bTV

„Разчитам на добрината на хората. От практиката ми – аз съм направил не един и два репортажа за дарителски кампании. Убедил съм се, че хората имат нужда да помагат, обичат да помагат. Имам прекрасен син, който е на 14 години и който искам да видя как пораства. Това е истината“, казва Цецо.

Снимка: bTV

Можете да дарите средства в помощ на нашия колега Цецо през платформата на Фондация Павел Андреев, като отворите този линк:

https://pavelandreev.bg/campaign/vtori-jivot-za-ceco