Младо момиче от Хисаря се бори с изключително рядка и тежка диагноза. Едва един човек на един милион страда от сарком на Юинг - злокачествено образувание на костта. Лекари в Турция дават надежда за успешно лечение, но сумата за операцията е непосилна за семейството.

До преди няколко месеца 21-годишната Димислава ходи на лекции в университета и полагала доброволни грижи за подрастващи деца в Хисаря. Докато силна и внезапна болка в крака не поставя животът на момичето на изпитание. Диагнозата - рядко срещан сарком на Юинг.

Снимка: bTV

„Диагнозата се постави по-трудно, понеже симптомите са много близки до съвсем други заболявания и се установи само чрез биопсия“, обясни Димислава Николова.

Родителите на Дими започват борба за спасяване на своето момиче.

„Никой не очакваше... без никакви симптоми, без предварителни заявки за проблеми да кажат тази диагноза, тя се изправи и каза - ние ще се справим и  продължаваме напред“, каза Даниела Николова, майка на Дими.

Снимка: bTV

„Реакцията ми беше шок, тотателен шок, приех я бързо. Винаги оттогава не съм се зачитала като болна. Смятам, че е ортопедичен проблем, който ще се реши“, заяви Димислава.

Следва химиотерапия, а професор в Турция дава надежда, че момичето ще запази крака си чрез тежка и сложна операция. Цената обаче е 135 000 евро.

„Тя да оздравее, това ми е основната мечта. Сила ми дава тя, хората около нас , ние не сме сами. Сега виждам тази доброто, тя ми дава сила да продължа напред“, обясни майката на Дими.

„Искам да съм с всички хора, да дам тази частичка от себе си, която мама ме е учила да давам“, казва момичето

Ако желаете и имате възможност, може да помогнете през дарителската сметка на името на нейната майка Даниела Ганчева Николова:

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF