Майка на 2-годишно момиченце се нуждае от помощ в борбата с множествената склероза.

Михаела иска да продължи с пълни сили своя родителски, личен и професионален път, но не може, защото страда от множествена склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация.

Преди 10 години, когато Михаела е на 25 години, започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често ѝ се вие свят. Търсенето на причината води до поредица грешни диагнози, включително и анорексия, от каквато тя никога не е страдала. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него.

Упражняването на професията ѝ става също трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Терапията, която не просто може да стопира болестта, а и да подобри състоянието на Михаела, се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната ѝ система.

За нея обаче са нужни 47 000 евро, а тази сума е непосилна за семейството на Михаела. Затова има нужда от помощ, за да може тя да продължи лечението си в чужбина. Стойността на тази интервенция дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения. Михаела има получена оферта за лечение в Москва.

Кутии за дарения са поставени и на няколко места в София:

Ако имате желание и възможност да помогнете на Михаела, можете да го направите, като дарите средства. Ето и данни на сметката:

IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова