5-годишно дете се нуждае от средства, за да има нормален живот. Алекс е преждевременно роден заради съмнения, че не наддава. При раждането се налага по спешност да бъде използван вакуум, което обаче причинява мозъчна травма. Тя е установена едва когато Алекс е на 4 години.

Засегнати са зони на мозъка, които представляват ключови възли на езиковата мрежа за разбиране и продукция в човешкия мозък.

В допълнение се установява нарушена функционална свързаност между двете полукълба на мозъка на Алекс, което предполага нарушена комуникация между полукълбата и недостатъчна интеграция на входящата информация.

Алекс е вече на 5 години, но все още не може да говори. Поставена му е диагноза Аутизъм.

Украинска клиника дава 96% шанс за възстановяване на Алекс чрез вливане на стволови клетки. Нужни са пет вливания, а само едно струва 10 000 британски лири (около 23 500 лв.).

Вливанията се правят на всеки шест месеца. Първата процедура ще е на 21 февруари, а финансовите възможности на семейството се изчерпват с първото вливане.

Затова близките на Алекс се обръщат с апел за помощ за събиране на средства, за да могат да бъдат извършени всичките пет.

Ако имате желание и възможност да помогнете, ето как може да го направите:

REVOLUT
https://revolut.me/desisl5bn1
PAYPAL
paypal.me/givehopetoalexander
Чрез платформата GoFundme:
https://gofund.me/5482ba9d
Чрез банков трансфер:
IBAN: BG98RZBB91551094847881
BIC: RZBBBGSF
Банка: Райфайзен банк
Титуляр: Людмила Пеева

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!