Младеж е ухапан от змия на Витоша. Инцидентът е станал вчера на спирката на автобуса на „Морени”, докато момчето си е играло със змията, съобщават от Планинската спасителна служба, цитирани от БТА.

Няма информация какво е състоянието на младежа и дали е постъпил в болница.

От ПСС препоръчват туристите да не пипат и да не хранят диви животни в планината.

Това е втори случай на ухапан от змия човек за последните 48 часа. 20-годишна жена от Кресна е настанена в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като ухапване от змия.

Младата жена в полунощ пресичала жп-линията София - Кулата, преминаваща успоредно на Е-79 през центъра на града, когато е ухапана по крака от влечугото. Ухапването е като от пепелянка.

Към 03:00 часа след полунощ пострадалата е транспортирана до СПО на МБАЛ-Благоевград, третирана е с противозмийски серум. След това е настанена в ОАРИЛ за наблюдение. Няма опасност за живота ѝ.

Условията за туризъм са добри в планините. Очакват се много високи температури. Планинските спасители препоръчват на хората да не стоят на слънце и да носят вода със себе си.

В планините ще бъде слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра - около 20°.