Доброволци дарители се съмняват, че мъж от панагюрско село години наред живее на гърба на добри хора, без да има нужда от помощта им.

Стоян Рабаджийски от Елшица е герой на десетки статии с цел дарения - пишат, че е стар, болен от рак на белия дроб, рак на простата, почти сляп и няма храна.

Снимка: btvnovinite.bg

На дарителска сметка откликват с пари от цялата страна.  До деня, в който решава да му помогне и Лео Кадели от инициативата "Приятели, помагайте" в социалната мрежа.

„Този човек и да е болен на това положение, в което го намираме, той няма нужда. Този човек си прави дувара – 20 – 30 м дувар. Този дувар се прави с дарение. Вчера ми пратиха вика пари добри хора, а после се оплаква, че няма пари, нещо тука има някакво разминаване“, казва Кадели.

Снимка: btvnovinite.bg

Поредна интернет статия отправя зов за помощ към Стоян, но се оказва, че качената снимка не е негова. А хората в селото твърдят, че нуждаещият се е видимо здрав, задоволен и жизнен.

Екипът на bTV го открива на площада. Показва документи за заболяването си и твърди, че не знае кой ползва фалшива негова снимка от интернет от негово име. Негова съселянка обаче го обвинява, че е мошеник

От здравната служба на селото потвърждават, че Стоян е с карцином на белия дроб. Лео Кадели обаче решава, че няма нужда от помощ.

Който иска да му помогне, може да открие сметката му в десетките статии в интернет.