Сняг и градушка паднаха на много места в страната. Зимата се завърна и по планинските проходи. Движението се извършва бавно и с повишено внимание.

10 см сняг край пътя, минус 3 градуса и видимост между 5 и 7 метра – такава е обстановката на прохода „Шипка”, където мокър сняг вали от полунощ. Движението е като през зимата.

Най-тежко е към върха, където видимостта е почти нулева. Платното обаче е почистено и проблеми няма, а снеговалежът продължава.

Неподготвените за зимата предпочетоха да се върнат в Южна България вместо да продължат.

Само един тир е опитал през нощта да наруши забраната за преминаване на камиони над 12 тона, но не е успял да продължи.

Габрово
Снимка: Аз, репортерът

Оправдаха се очакванията на синоптиците за съществено застудяване , снеговалежи и дори снежна покривка, не само в планините. В Разград снежната покривка достигна 4 см в Драгоман - 3, във Велико Търново 1 см. Сняг преваля и в София.

В много райони от страната все още вали дъжд, а в планинските райони сняг. Причината – добре изразен Средиземноморски циклон, който се изнася на изток -североизток.

В същата посока, към Украйна, се премества и свързаната с него обширна валежна зона. Снеговалежи и необичайно студено време, имаше не само у нас, но и в другите балкански страни, както и в Централна Европа.

Много снимки и видеоматериали от снеговалежа в различни градове получихме в „Аз, репортерът”.

Монтана
Снимка: Аз, репортерът

Сняг падна в Габрово, Велико Търново, Ястребино, СамоковРибарицаТрънско и други градове. Градушка удари Монтана.

Самоков
Снимка: Аз, репортерът

Какво е времето при вас - очакваме кадрите ви в "Аз, репортерът".

Трънско,
Снимка: Аз, репортерът