Зимата се завърна с пълна сила. Студ, сняг и виелици сковаха цялата страна. 

През нощта поетапно бяха затваряни пътища заради почистването на снега.

От Пътната полиция предупреждават всички шофьори да бъдат внимателни и да се съобразяват с ограниченията.

Снимка: БГНЕС

Сериозни проблеми създаде времето в Северозападна България. Отсечката между град Вълчедръм и село Септемврийци, през която се минава на път към Плевен, бе един от проблемните участъци в област Монтана. В този район през нощта са евакуирани хора от закъсали автомобили, сред които и болни на диализа.

В преспи попаднаха автомобили и по пътя между Монтана и Лом. Това затрудни разчистването и шосето остана затворено до сутринта.

Бурята причини и много нарушения в електрозахранването.

В повечето населени места проблемите вече са отстранени, в останалите работа продължават аварийни групи.

Проходът „Шипка” е проходим, но при зимни условия. Температурата е около минус 10 градуса, но заради вятъра усещането е за по-ниски температури. Пътищата са проходими, но изненадват с намалена видимост и снегонавявания.

Снимка: БГНЕС

Малко сняг, но много вятър превърнаха южната страна на прохода в критична точка в сутрешните часове. Заради намалена видимост в резултат на силните снегонавявания лек автомобил осъмна в канавка.

Не по-различна е обстановката в „Прохода на Републиката”. Ограничения за автомобилите няма, но и там снегонавяванията крият рискове.

От 5 до 10 см е новата снежна покривка по високите части на  Родопите. Частични ограничения за има и за проходите в Смолянска област.