Зимата се завърна с опасно време в почти цялата страна. Обилните снеговалежи и вятърът усложниха пътната обстановка и предизвикаха катастрофи.

Турски тир се преобърна в канавката по пътя от Видин към Ботевград. До инцидента се стигнало, след като тръгнал да изпреварва друг камион на завой. На косъм се разминава челен удар с автовоз в насрещното. Тирът обаче го блъска странично и пука гума. Оттам пада в канавката. Пострадали няма.

На турския водач е съставен акт за несъобразена скорост. Алкохолната му проба е отрицателна.

В Смолян валя през целия ден и през цялата изминала нощ, но до бедствени ситуации не се стигна. Отпадна ограничението за движение с вериги през Пампорово, а преди малко  и забраната за движение на тежки коли през прохода "Рожен". Ограниченията за камионите и за вериги остават в сила за проходите "Превала" и "Печинско".

Снегът достигна 30 см по високите части на Родопите. Заради автомобили, които не спазиха въведените ограничения, по обяд в Пампорово придвижването ставаше бавно.

Снегорините работиха през целия ден. През нощта полицията трябвало да се намеси, заради любители на екстремното шофиране.

Снимка: bTV

Аварии спряха тока в няколко села. Екипи на енергото цял ден работеха по отстраняването им. Все още 4 населени места в областта са без ток. От енергото уверяват, че до няколко часа електричеството ще бъде възстановено.

Валежите и вятърът вече отслабнаха и в следващите часове постепенно ще спира да вали в цялата страна. Нови превалявания очакваме към сряда-четвъртък.