Репортерът на bTV Новините и „Тази сутрин“ Глория Николова разговаря с учениците от СУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Златица, като част от традиционната инициатива за медийна грамотност „Журналисти в училище“, част от работата на Фонд „Валя Крушкина“.

Тя отговори на въпроси на младежите, свързани със спецификата и предизвикателствата на журналистическата професия, професионалното приятелство, както и с опасностите, свързани с фалшивите новини. Накрая на разговора, Глория пожела на младите хора да слушат сърцето си, когато решават каква да бъде тяхната професия.

Срещата се проведе изцяло онлайн, заради въведеното извънредно положение. Вижте във видеото какво сподели младият разследващ журналист за професията и за онова, което остава скрито за зрителите пред малкия екран.

В следващите няколко дни, с деца от цяла България ще се видят виртуално и репортерите Росен Цветков, Десислава Ризова, Иван Филчев, Нели Тодорова и Мария Ванкова.

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за седми пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. bTV е партньор от самото начало на инициативата, в която през годините са взели участие близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната.