„Частна” ГДБОП под прякото ръководство на Цветан Цветанов и Димитър Николов Стефанов е извършвала нерегламентирано подслушване и дискредитиране на политически лидери и журналисти. Това е ставало с одобрението на Бойко Борисов и е било активно в продължение на повече от година от април 2010-а. Разкритието направи Григор Здравков от Легия „Антимафия” в предаването „Лице в лице”.

Подслушваните журналисти, за които организацията знае, са Владимир Йончев от Offnews, Илиана Беновска от К2, Маргарита Михнева и Сашо Диков – „трудно поддаващи се корупционни практики”.

Имало е интерес и към две политически партии – БСП, където са разработвани Сергей Станишев, неговата приятелка Моника Йосифова, Румен Овчаров и Антон Кутев, и движение „България на гражданите”, в което са подслушвани Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Тома Биков и Людмила Елхова.

„Този човек (Димитър Николов Стефанов, за когото от легията питат дали е Митко Стефанов-Каратиста – бел. ред.) е работил под ръководството на Румен Николов-Пашата. Инициатор на цялата тази гнусотия е Цветан Цветанов с одобрението на Бойко Борисов”, каза Здравков.

Той допълни, че разполагат с документите от хора, които са били внедрени. „Имаме аудио- и видеозаписи. Всичко сме го завели при Флоров. Той е бил наясно за какво става дума”, допълни Григор Здравков, според когото шефът на ГДБОП е знаел за съществуването на „частното” й разклонение.

Цялото интервю можете да гледате тук.