Задочни престрелки между Корнелия Нинова и лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол, който е у нас за форум на партията му с кметовете и председателите на общинските съвети от ГЕРБ.

Лидерът на европейската десница очерта приоритетите преди евроизборите догодина:

„Трябва да сме готови и да дадем отговор и на популизма, защото популистите искат да унищожат всичко, което ние градим. Насърчават омразата.”

„Никакъв коментар и притеснение от това не трябва да имаме. По-скоро трябва да погледнете предизвикателствата и по-навреме да отчитаме коварствата на тези, за които вие говорите”, обърна се към госта българският премиер Бойко Борисов.  

Той категоричен, че ЕС трябва да има по-стриктна политика по отношение на миграционния поток.

„Кое население в света може да търпи стотици хиляди абсолютно неизвестни хора, нито минали медицински преглед, ей така да нахълтват и минават. Затова му казах на Жан-Клод Юнкер: Хайде пробвай, отиди във Вашингтон и кажи, че си си забравил паспорта. Но си председател на Европа, дали ще те пуснат? Експериментирай.”

А изказване на Дол пред актива на ГЕРБ, че „социалистите са много завистливи”, разгневи лидера на БСП Корнелия Нинова.

През „Фейсбук” тя му отговори.

 „Г-н Дол, не завиждаме на ГЕРБ, че сме най-бедната и най-корумпираната страна в Европа, под вещото ръководство, вече осем години, на Вашия приятел Бойко. Тревожим се от тези факти.”

Нинова подчертава, че европейският лидер мълчи относно скандала с продажбата на ЧЕЗ.