Жители на село Козар Белене излизат на протест заради лошото състояние на отсечка от републикански път. Заплашват с блокиране на движението и гражданско неподчинение.

Проблемът се неглижира вече над 10 години. 6-километровата отсечка свързва общинския център Левски с главния път София - Русе. Ежедневно оттук преминават стотици автомобили, а през уикендите прекият път се предпочита от български и чужди туристи.

Жителите на селото се оплакват от чести ремонти на автомобилите си заради лошия път.

В 10 ч. недоволните граждани блокираха пътя.

Кметът на селото Илия Ванков, че до момента нищо не се променя.

От АПИ изпратиха до bTV следната позиция:

Третокласният път III-301 с. Козар Белене - Левски - Летница се поддържа чрез програмата за текущ ремонт на Агенция „Пътна инфраструктура“. За подобряване отводняването на пътното платно в близо 6-километровия участък от с. Козар Белене до гр. Левски тази седмица ще се подравняват банкетите. След утвърждаването на бюджета на АПИ за 2022 г. се предвижда частично изкърпване на пътната настилка за осигуряване безопасността на движение.

Основен ремонт е необходимо да бъде извършен на третокласния път в участъка от Козар Белене до Летница. Разглеждат се възможностите за включване на проекта в инвестиционната програма за проектиране, за да може да се изготви технически проект за ремонт на трасето. Въз основа на готовия проект след това ще може да стартират открити процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на ремонтните работи и строителния надзор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!