Протест заради лошото състояние на пътищата в Разградско. Жителите на четири села блокираха за около половин час отсечката от село Бисерци към Кубрат, която е осеяна с дълбоки и опасни дупки.

Хората настояват за незабавен ремонт на републиканския път Сливо поле - Кубрат, какъвто не е правен от 50 години.

Снимка: btvnovinite.bg

Жителите на селата Бисерци, Божурово, Звънарци и Юпер на практика са откъснати от света. Нямат обществен транспорт, тъй като автобусите отказват да пътуват по разбитите пътища. Снабдителите също не искат да зареждат магазините, защото чупят колите си.

Жители на с. Бисерци разказват, че 10-минутният път до Кубрат реално се взима за половин час. Дупките са навсякъде и няма как да се заобиколят.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на село Бисерци Алиш Арифов подкрепя недоволството на съселяните си. Това е най-краткият път до Русе, но е невъзможно да се ползва. Налага се да се обикаля през Тутракан, което удължава маршрута с поне 20 км.

„Този участък е 12 км и досега трябваше да се направи нещо“, каза Арифов.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на община Кубрат Алкин Неби също се включи в протеста като гражданин. „Ако се наложи да се окаже спешна медицинска помощ на човек от Звънарци например, как ще го транспортират. Не дай си Боже да стане пожар, всякаква комуникация е прекъсната“, коментира Алкин Неби.

Снимка: btvnovinite.bg

От Пътната агенция са започнали ремонт преди три месеца, но са го спрели. Оттам обясняват, че парите са свършили и не знаят кога ще продължат. Жителите на четирите села са категорични, че ако до месец няма реални дейности, ще излязат отново на протест.