49-годишният Гарабед Веринян, който е един от двамата обвиняеми за отвличането, грабежа и жестокото убийство на русенката Еранухи Пехливанян, опита да излезе от ареста.

Той поиска по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“, близо пет месеца след задържането му под стража.

В съда защитникът му пледира, че обвиняемият не е извършил две от трите престъпления – грабежа и убийството.

Той има чисто съдебно минало, семейство и родители, за които да се грижи и това е мотив, че няма да се укрие от правосъдието.

Прокуратурата настоя Гарабед Веринян да остане в ареста, тъй като събраните допълнителни доказателства не го оневиняват по повдигнатите обвинения. Съдията уважи доводите на обвинението и отхвърли молбата на Гарабед Веринян. Защитникът му заяви, че ще обжалва пред Великотърновския апелативен съд.

От своя страна прокуратурата съобщи, че до няколко месеца се очаква досъдебното производство срещу Веринян и съучастника му Михаил Михов да приключи и да бъде внесен обвинителен акт. Все още се чакат няколко експертизи.

Еранухи Пехливанян бе убита в средата на януари, като само дни по-късно бяха арестувани и двамата обвиняеми. И за трите престъпления – отвличане, грабеж и убийство, се предвижда затвор, като за убийството присъдата може да бъде от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.