Потресаващ случай на жестоко отношение към бездомни животни в Смолянско. Десетки кучета са изхвърлени край пътя за връх Перелик, а после част от тях са убити по особено жесток начин. Разследващите издирват извършителите.

Доброволци получават сигнал, че от бял бус са изхвърлени десетки кучета и тръгват към мястото. Там намират близо 40 животни, сред които бебета и бременни кучета.

Решават да им помогнат и се връщат отново, за да ги приберат, но там вече има полиция и много мъртви животни. Сред тях и бебето, което видели по-рано. Животните са убити по особено жесток начин. По някои от тях е стреляно, а други са теглени с автомобил.

Доброволците прибират оцелелите. Образувано е досъдебно производство. Търсят се хората от белия бус, както и убийците на животните.

Доброволците са готови да спасят две кученца от общо седем. Те казват, че ако се родят повече от пет бебета, по тях се стреля като дивеч.

Доброволците казват още, че редовно имат подобни случаи – нежелани домашни любимци се тровят, ритат се, хвърлят се по тях камъни.

Хората призовават домашните животни да се кастрират.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!