Зоодоброволци в Кърджали искат закриването на центъра за кучета заради лошо отношение към животните и липса на условия. Поводът са четири кучата, които след кастрация са били изхвърлени безпомощни извън града.

Снимка: btvnovinite.bg

В гората над Кърджали Беяз Мехмед се натъква на безпомощните кучета. По думите му животните са били упоени, с кървящи рани и изоставени на студа. Изумената жената се обажда на приятел, с когото заедно спасяват животните.

Донасят одеяла и топла вода. Идва и полиция. По ушните марки установяват, че кучетата са били в кастрационния център. От там не отричат, че същия ден животните са били кастрирани, обезпаразитени и маркирани. Но пускането им на свобода веднага е нарушение. Общинските власти са поискали писмени обяснения от персонала на центъра.

Снимка: btvnovinite.bg

Историята добива популярност във „Фейсбук“, а от общината започват собствена проверка. В момента кучетата са настанени в стационар към ветеринарна клиника в Димитровград и са в добро състояние.

Снимка: btvnovinite.bg

Не за първи път срещу кастрационния център в Кърджали се подават сигнали за лошо отношение към животните. След последния случай и кметът на Кърджали Хасан Азис вече е решен да затвори центъра.

„Уверявам, че спрямо нарушителите ще бъдат предприети най-строги санкции.
От години с кметовете от област Кърджали водим преговори за изграждането на съвременен приют за бездомни животни“, обясни Азис.

Снимка: btvnovinite.bg

С откриването на новия, настоящият ще бъде закрит, обещава кметът.