След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившият пиар на Район „Младост“ Петър Кърджилов, пред камерата на bTV застана възрастната жена, заради сблъсъка с която той беше задържан.

В петък на Орлов мост тя беше определена като „провокатор“. Тя ни допусна в дома си, който, противно на това, което чухме от нея при сблъсъка, не е в провинцията, а в София.

„Жената с бастуна“, както я нарекоха в социалните мрежи, всъщност се казва Лиляна Тасева. Тя решава спонтанно да отиде при протестиращите – защото чакала дълго градския транспорт: „Целта ми беше да попитам „Защо сте тук? Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване?“.

Снимка: bTV

По думите ѝ минала „през някакви боклуци зелени – треволяци ли бяха, хартия... абе, някакви боклуци зелени на самия асфалт“ (надписът „Оставка“ – б.р.), при което „някакъв господин изрева гръмогласно "Госпожоу, госпожоу". Отидох, викам: „Слушам Ви, какво има?“.

Снимка: bTV

В национален ефир тя влезе в сблъсък с Кърджилов, която я заля с вода, а след това се сбориха за бастуна ѝ след неин опит да го удари: „Не мога да знам какво в този момент неадекватния във всеки аспект на думата неадекватен Петър Кърджилов, който не го и познавам, е бил толкова лично засегнат“.

Снимка: bTV

Работеща като медицинска сестра, Тасева определя като „лапсус“ представянето си като „доктор Тодорова“ – използвайки бащиното си име. Признава, че е симпатизант на ГЕРБ.

Снимка: bTV

Тя разказва, че е разтревожена и обезпокоена от реакцията на хората към нея и близките ѝ.

Гледайте още от разговора с Лиляна Тасева утре в "Тази сутрин"!