Жената, която вчера вечерта беше блокирана от протестиращи в София на бул. „Ситняково“ заедно с двете си деца, каза, че единственото, което иска, е да се придвижва свободно. Тя отказа повече коментари по казуса.

На 40-ия ден от протестите в София се стигна до ескалация на напрежението, след като жената опита да премине през блокадата пред румънското посолство. 

Часът е 9 вечерта. От трибуната на протеста пред Министерския съвет адвокат Николай Хаджигенов призовава за блокада на кръстовището между бул. „Ситняково и бул. „Шипченски проход“.

35 минути по-късно бул. „Ситняково“ е блокиран. Настава хаос в движението по кръстовището.
В продължение на 25 минути на кадрите не се виждат инциденти сред скандиращите. Отсъстват и представители на полицията.

Около 22 ч. бял автомобил навлиза сред блокадата. Стига се до конфликта между протестиращите и шофьорката на автомобила. Зад волана на белия автомобил е жена, на задната седалка има две деца, на 2 и на 9 години.

В 22:09 ч. на мястото на инцидента в посока от бул. „Гео Милев“ пристига полицейска кола. Минути по-късно на място идват и коли на жандармерията.

От МВР днес обясниха, че действията на протестиращите са били нерегламентирани и затова служители на реда там не е имало. Получили са сигнал за инцидента.
Напрежението е потушено, автомобилът с щети по него се изтегля, а всички участвали в конфликта са извикани на разпит в Първо районно.

След полунощ жената си тръгна от районното. Срещу нея досега няма подадена жалба. Трима са арестувани за нанасяне на щети по автомобила.

Днес тя отказа да се срещне с екипа ни. Каза, че единственото, което иска е да се придвижва свободно. В районното са задържани трима души заради нанесените щети на автомобила.

От столичната полицията предупреждават да се шофира с повишено внимание заради протестите. Подчертават, че поради „категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на хората, които се самоопределят като организатори на незаконните действия, както и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища, уточниха от полицията.