Една жена загина, петима са ранени, като един от тях е с опасност за живота при тежък пътен инцидент край Севлиево, съобщават от МВР. Сред пострадалите са две деца.

В 8:35 часа е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие между три леки автомобила на главен път-I-4 на около два километра преди разклона за Севлиево. На място незабавно са насочени екипи на „Пътна полиция“ и Спешна помощ.

Установено е, че 32-годишен мъж от с. Горско ново село, движейки се в посока Велико Търново, е навлязъл в лентата за насрещно движение, при което се е ударил странично в движещ се автомобил, управляван от 51-годишен мъж от село Първомайци, след което се удря във втори насрещно движещ се автомобил, управляван от 22-годишна жена също от село Първомайци.

Жената е починала на място. В автомобила на починалата жена са пътували – две годишният ѝ син, който е настанен в габровската болница с фрактура на лява предмишница, контузия на главата и гръден кош, без опасност за живота и майка ѝ - на 50 години, която е с фрактура на лява лицева кост, без опасност за живота и която не е настанявана за лечение.

С опасност за живота е 32-годишният водач, който е настанен в УМБАЛ „Сърце и мозък“ гр. Плевен с фрактура на таз, фрактура на ляво бедро и фрактура на ребра и пневноторакс. Пострадали в неговия автомобил са 33-годишна жена от с контузия на гръден кош, която е отказала хоспитализация; 12-годишно момче, което е настанено в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с контузия на глава, корем и лява колянна става, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и наркотици на 51-годишният водач са отрицателния. На 32-годиният водач са взети кръвни проби. По случая е образувано досъдебно производство.