Жена задигна 4 велосипеда от един и същ гараж. Два часа. Толкова са необходими на жената, за да ги открадне, заключени зад две врати, които отваря с инструмент. Третата - на гаража се оказва отключена.

„Взима първото колело, качва се на него и заминава на някаква посока, след 30-34 минути се връща отново, пак с инструмента си, отваря, второ колело взима. Пак след 30 минути се връща, този път вече и с раница, взима третото колело, пълни си раницата с няколко кутии прах за пране, връща се на четвъртия път с момче, вече с подкрепление“, разказа Стилян Василев.

Така колела за близо 3000 лева изчезват от гаража на семейството.

Въпреки че на записите ясно се виждат предметите, които жената докосва, по думите на пострадалия от полицията не са взели отпечатъци от тях.

„Взеха натривки от вратата на гаража, която тя си е обаче била отворена и там няма как да има отпечатъци. Даже има на места, където тя пипа с цялата си длан, стъклените врати на входа, но има някакво тяхно виждане“, допълни Стилян.

Коментарът на столичната полиция още се очаква. При подобна кражба веднага трябва да подадем жалба, в която да опишем външния вид на колелото, в противен случай, ако бъде намерено и нямаме документ за купуването му - няма и гаранция, че ще ни бъде върнато от полицията.

"Това, което се прави, е крадени велосипеди в Европа се внасят в България, а българските крадени се изнасят в Европа и така се изчисва досието на велосипеда. Другите, които крадат и не препродават части, сме забелязали, че има хора, които разглабят велосипедите, сменят части, така че те да станат непроследими“, обясни Иво Делин.

Най-сигурният начин за предпазване от кражба остава добрата система за заключване.