66-годишна онкоболна жена от Пловдив осъди фирма за събиране на дългове (т.нар. колекторска фирма), след като била заставена да си плати 630 лв. за некачествена услуга, от която се отказала.

Колекторската фирма сега трябва да покрие всички разноски по съдебното дело.

Преди няколко години Величка Стоянова сключила договор за кабелна телевизия. Поради слабия сигнал обаче монтираните в дома ѝ устройства не могли да ѝ осигурят достъп до пакета с телевизионни програми.

Жената се отказала от услугата, но операторът продължил да ѝ начислява такси.

След като сметките не били платени, от компанията доставчик, която също е и телефонен оператор, спрели дори домашния и мобилния телефон на жената.

Когато сметките за телевизия достигнали няколкостотин лева, жената била предадена на фирма за събиране на дългове, при това не на една. „Третата колекторска фирма заведе дело, на което аз не съм присъствала”, разказва Стоянова.

„След като ние реагирахме на искането на колекторската фирма, тя се отказа от иска си”, обяснява сега адв. Росен Димитров.

Решението е окончателно.

Адв. Димитров и клиентката му съветват всички хора, попаднали в подобна ситуация, да пазят цялата си кореспонденция с доставчиците на некачествени услуги и незабавно да потърсят правна помощ, тъй като има шанс исковете на колекторските фирми да паднат в съда.

Вижте още във видеото:

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!