В петък ще е предимно слънчево с максимални температури в по-голяма част от страната между 32° и 37°, в София – около 34°.

Снимка: bTV

За Благоевградско е обявен оранжев код за горещини, очаква се там температурите да достигнат до 39°.

За 15 области е в сила жълт код за високи температури, а за останалите 12 – зелен.

Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.  Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°.

 

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на отделни места, главно в планинските райони, в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Максималните температури отново ще са между 32° и 37°, по-ниски по морския бряг.

През новата седмица в Източна България ще се задържи слънчево с максимални температури до 35°-36°.

Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, и на повече места в югозападните райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.