Започва още един горещ ден, но с приятна планинска прохлада. Кодове за високи температури са обявени в 7 области днес. Кодът там ще е оранжев, защото стойностите ще са около и над 40 градуса.

В останалите части на страната температурите ще са над 35 градуса, но няма да достигнат 40 градуса.  

Отново ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно слаб, на моменти ще се усилва и повече.

По морето  ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, и там почти без валежи и гръмотевици. Ще духа предимно слаб до умерен вятър от север, на моменти ще се усилва и повече.

Много горещо ще бъде и до края на седмицата. Максималните температури през повечето дни в повечето райони на страната ще са между 34 и 39 градуса. Ще имаме много слънчеви часове, с временни увеличения на  облачността и с условия за краткотрайни валежи и гръмотевици на съвсем малко места.