Жандармерия е изпратена в селата Манолово и Тъжа, откъдето са двете фамилии, участвали в масовия бой в Казанлък, при който загина един човек.

Познати на фамилиите разказват, че конфликтът между семействата е от дълги години, преди време са подписали протоколи в полицията, че ще прекратят враждата, но положението днес ескалира.

По непотвърдена информация последният проблем помежду им е провокиран от качени видеа в социалните мрежи.

14 часа - два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците започват да вървя около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове.

Два ромски клана след минути трябва да се явят на дело в съда, но внезапно започва улично правосъдие.

“Ние не сме виновни. Бяхме на съд. Те ни видяха и ни нападнаха”, заяви един от участниците в боя.

При боя загива един - след тежка черепно мозъчна травма. Четирима са откарани в тежко състояние в болницата в Стара Загора, а в казанлъшката болница още двама.

"Единият е с наранявания на главата, обработени са раните, настанен е за стационарно лечение. Другият пациент е с наранявания на гръдния кош, с проникване в гръдната клетка, обработена е раната, сложен е на аспирация“, обясни д-р Петър Лучев от МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

По случая е образувано досъдебно производство.

"Има задържани 11 лица и три автомобила в близост до мястото на събитието", заяви директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Това не е първото масово сбиване между двата клана. Саморазправа между тях е имало миналата година през октомври. Отново в Казанлък - на метри от полицията.