Обявиха жълт код за 7 области в Западна България на 4 февруари. Причината е силният вятър. В западните райони през деня ще има усилвания на юг-югозападния вятър с пориви до около 24 м/сек. През нощта срещу 5 февруари вятърът ще се ориентира от северозапад.

Още 6 области също са с жълт код заради силен вятър в Източна България. Около и след обяд юг-югозападният вятър ще се усили. Поривите в източните райони ще бъдат до 24 м/с, в районите в близост до Странджа дори до 30 м/с.

През деня ще има разкъсана облачност, а заедно със силния вятър максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 15 и 20 градуса.

Вечерта от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда ще завали дъжд, който във високите полета на Западна България и Предбалкана ще преминава в сняг.

В сряда ще бъде студено с валежи от дъжд в Централна и Източна България, от сняг в Западна и Северна България. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а дневните ще бъдат между 4 и 7 градуса. За София ще бъдат около 3 градуса, а по Черноморието - около 10 градуса.