Жълт код за валежи е обявен в 12 области в страната - Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали.

Още през нощта ще започнат валежи от дъжд, които ще обхванат цялата страна. По-значителни количества ще има на места в Източна България. Вятърът ще се ориентира първоначално от северозапад, след обяд в югоизточните райони ще е от североизток.

Облачна неделя предстои и по нашето Черноморие. Следобед там ще завали дъжд. Заради застудяването в нощта срещу понеделник, изгледите са дъждът да се смесва със сняг. Прогнозата е и за умерен до силен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 20 градуса.

Над планините ще вали сняг, а под 1800 метра - дъжд. Умереният вятър носи по-студен въздух. Максимални температури - на височина 1200 метра ща са около 7 градуса, а на 2000 метра - около 4.

През новата седмица времето ще е по-студено. В понеделник следобед прогнозата е валежите да намалеят и спрат. Във вторник - мъгли и ниска облачност над по-голямата част от страната.

Към сряда и четвъртък е повишена вероятността за валежи от дъжд, а над планините - от сняг. Дневните температури слабо ще се повишат.