Жълт код за силен поривист югозападен вятър е обявен за старопланинската част на области Монтана и Враца, съобщава НИМХ. 

Очакваните пориви на вятъра са 20-22 m/s.

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа до умерен, на места северно от планините и временно силен югозападен вятър и с него ще се пренася топъл въздух. 

В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще се задържи почти тихо и мъгливо, там температурите ще останат ниски. В останалата част от страната преобладаващите максимални температури ще са между 9 и 14 градуса, в София - около 12 градуса.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, средна и висока. Преди обяд на места ще има мъгла или намалена видимост. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.