Новата седмица започва с облачно и дъждовно време. През страната ще премине средиземноморски циклон, който ще ни донесе значителни валежи.

В 14 области от Западна и Централна България е обявен жълт код за силен дъжд, който в района на София се очаква да премине и в сняг вечерта, когато температурите паднат.

Те ще се понижат заради силния северозападен вятър, който се очаква този понеделник и с който ще нахлува студен въздух в страната. В крайните югоизточни райони също ще е ветровито, но там ще духа южен вятър.

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса. В Северозападна България ще са малко по-ниски - предимно между 8 и 11 градуса.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Следобед и вечерта те ще са интензивни. Ще духа умерен до силен южен вятър, който през втората половина на деня ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус.

Във вторник ще е облачно и отново с валежи. По-съществени количества се очакват отново в Северна и Западна България. Валежите ще са смесени - и от дъжд, и от сняг. На югоизток преваляванията ще са на отделни места, ще са слаби и ще са от дъжд.

Застудяването ще продължи и дневните температури ще са между 2 и 7 градуса, в югоизточните райони - до 10-11 градуса.

В сряда и четвъртък валежите ще са на по-малко места.