Жълт код важи в западните части на страната за възможни бури, интензивни валежи, а дори и градушки. Той ще важи за седем области в Централна Северна и Североизточна България. Рискът от градушки също е висок.

Над Западната и Централната част на Стара планина ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, а в отделни райони и временно интензивни.

В планинските масиви на Южна България изгледите са за предимно слънчево време. Вятърът в планините е умерен, но временно и силен. Максимални температури ще са между 16 и 23 градуса.

От северозапад ще продължи да прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са в северозападните райони около 26-27 градуса, на югоизток ще остане горещо до 34-35 градуса. 

В четвъртък в Северна България и планинските райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В Североизточна България е повишена вероятността за градушки. Понижението на температурите продължава.

През нощта срещу петък и в петък краткотрайни дъждове с гръмотевици предстоят на места в Южна и Източна България. В събота и неделя ще има повече слънчеви часове над Западна България, а краткотрайни валежи се задават към източните и планинските райони.

Към понеделник ще има слабо повишение на температурите.