Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за 13 области в страната за утре. В цяла Западна България ще има условия за локални интензивни валежи с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични бури и градушки.

Следобед ще вали и в централната част от страната, само на изток ще се задържи предимно слънчево през целия ден. Температурите в Западна България ще се понижат с около 6-7 градуса - между 26 и 30 градуса, докато на изток стойностите ще достигат 35-36 градуса.

В планинските масиви в Западна и Централна България още преди обяд облачността ще се увеличи и също ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще се усили още.

На морето ще е най-хубаво времето - слънчево с температури около 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 24-27 градуса.

В четвъртък температурите вече навсякъде ще се понижат. Краткотрайни валежи и бури ще има на повече места в източната половина от страната, а на запад вероятността ще бъде по-малка.

В петък - ново атмосферно смущение. Над Западна България около обяд ще започне да вали и ще има условия за градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В нощта срещу събота и в събота ще има валежи в цялата страна, на места интензивни.

Захлаждането ще продължи и температурите ще са от 20-22 градуса на запад до 26-27 градуса на изток. В неделя и понеделник ще е ветровито и хладно, вече ще вали на по-малко места в страната.